CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

klik..klik

Followers

Saturday, March 31, 2012

menu makan malam

sebab dah kekenyangan makan tahu sumbat

so malam tu masak simple jelah

me basah

yang ni special sikitlah

sendiri masak sendiri puji

ialah ibuayu masak kuah dulu





lepas tu bila nak makan masak satu satu

anak tak ramai bolehlah

kalau dalam rumah tu ramai tak layan nak buat macam ni

Friday, March 30, 2012

menu minum petang

sebelum ni ibuayu selalu guna ikan

tapi kat kantin pernah makan guna daging

so ibuayu pun trylah

alhamdulilah sedap dan mudah

guna daging cincang je

fauzan bila tanya macamana rasa 
dia diam je sebab masa tu tengah makan..
siap tunjuk terbaik....keh3




Monday, March 26, 2012

ubat hilangkan stress 2

rasanya ramai yanag setuju kalau ini dikatakan
ubat nak hilangkan stress


sebenarnya plan nak hiburkan anak2

bukan apa faiz sibuk nak main guna alat dia..

so ahad petang kami tujulah ke tempat nak hilangkan stress tu



tak keluar modal sangat
tuang minyak je

aduh cantiknya alam semulajadi ni.....
kalau duk berjam2 tak terasa pun...

"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
 






bukan nak mandi sangat pun...
duduk2 borak2 main2 pasir..
walaupun sekejap tapi sangat berkualiti

P/s: rumah ibuayu dengan pantai tak sampai pun 15 minit
tapi nak gi selalu tidaklah sibuk memanjang
kalau ronda2 dengan kereta memang selalu menyinggah je tak selalu...huhuhu
 

Saturday, March 24, 2012

Dominos

hari tu memang teringin nak makan kat dominos

bukan nak makan piza
tapi nak makan lasagna....

bila sebut nak makan piza
hantu pizalah org yang paling suka

sampai2 dah plan nak order apa 
sebab dah bawak kupon dia siap2

tapi masa kat kaunter tu adik tu kata
ada promotion buy 1 free 1 

apa lagi rentap je lah



 


budak kenit ni pun suka bila kita sebut nak makan piza
tapi bila dah sampai sekeping pun tak habis
 



Tengah Kemaruk

memang meletop rasanya

semua suka 
ayahnas ibuayu and fauzan
faiz terekecualilah
sebab ada masa kacang ni bila beli pedas2 manis
ada masa pedas betul

sekali beli bukan sebungkus

berebut-rebut pulak tu
"
"



harga boleh tahan jugak
zaman sekolah dulu  dapat sepeket 20 sen (tapi keciklah kan)



Thursday, March 22, 2012

Ubat hilangkan stress

Dah 2 hari berturut2 beli aiskrim ni

cuaca panas- panas memang sedap makan ni

ni pun salah satu cara nak hilangkan stres

stres dengan nazir yang datang sekolah..keh3

lupakanlah kalau takut berat badan yg bertambah

yang penting sejuk hati and nyaman je


Sunday, March 18, 2012

masakan kg

selalu sangat gi kedai siam

kali ni nak makan selera kampung
(ni hari jumaat punya cerita)

mee goreng



me bandung


kerang rebus
lama betul tak makan kerang


sedap jugak

Cameron Highland 2012

Memang niat bila pakai kereta baru ni
nak ajak nek kiah and atuk mail jalan

walaupun tak jauh mana
tapi alhamdulilah tercapai jua

atuk mail walaupun tak berapa larat nak berjalan
tapi ibuayu tahu dia memang suka jalan2

tapi banyak tempat yang atuk mail tak turun

so kami dengan nek kiah je lah yang merayau

plan kali ni memang tak nak tidur
alhamdulilah driver ok
yang penting driver
kitaorang follow je

Kea Farm
 


ayahnas masa kat sini parking tepi jalan je..
atuk mail memang ada dalam kereta
tiba2 polis trafik datang ramai jugalah
bekejar jugaklah takut kena saman
 
ibuayu buat bodoh je
teruskan mmisi utama
nak makan strawbery coklat dan kim chan




walaupun dah beberapa hari berlalu 
tapi tekak ni masih terasa2 nak makan
strawberry coklat dan kim chan goreng tepung
AYAHNAS bila kita nak pergi lagi....

Saturday, March 17, 2012

Disebalik kejayaan seorang isteri

selalu orang berkata-kata di sebalik kejayaan seorang suami 
ada ISTERI  dibelakangnya
NAMUN
tak ibuayu nafikan disebalik kejayaan seorang isteri
tentunya ada SUAMI di belakangnya


seminggu ini ibuayu benar-benar bergelumang dengan emosi
mana nak buat persiapan kedatangan Nazir ke sekolah 
(datang 19 hb Mac ni)
mana nak siapkan asgmnt yang memang tak mula apa2 lagi
(kena submit sebelum 18 Mac ni)

alhamdulilah target nak submit asgmnt on 9 berjaya dilunaskan sebelum ke Cameron hari tu

balik dari jalan terus siapkan asgmnt PK
dan siapkan untuk sekolah
dan benda PENTING yang harus ibuayu fikir ialah menghias pondok bacaan

jenuh nak fikir strategi
sebelum ni memang dah macam2 letak
tapi asyik dilanda garuda je
kali ni fikir strategi seterusnya
harapnya ia bertahan sampai bila-bila

pagi sabtu dah ke sekolah bersama ayahnas
mula2 hias kat PSS
tambah sikit2
fasa yang penting pondok bacaan
ayahnas tolong gunting kain
tolong clipkan kain
dan yang penting dia yang tolong angkat kerusi





terima kasih banyak2 abang 
ampunkan dosaku sepanjang minggu ini
sesungguhnya emosi benar-benar menguasai diri
terima kasih kerana sudi memahami diri ini
LUV>>LUV>>and LUV U SO MUCH

2F

gunting rambut kedai india

faiz maintain senyum je
geli kot

sekali gunting 2 orang terus
takdelah kami nak tunggu lama2

cepat dan kemas
lepas siap ada urut2 lembut

faiz siap cakap rambut pacak

dalam kereta marah kita sentuh rambut dia







Friday, March 16, 2012

Ikea

 Hari Rabu kami ke Cameron Highlands
Hari Khamis ke MSN
so cerita khamis dululah ya

ibuayu gi dengan ayahnas je
kami ke MSN sebab ayahnas nak ambil barang

lepas dari situ ayahnas tanya nak gi makan mana
dalam hati dah teringin nak gi ikea
tapi rasanya macam jauh je
tapi bila ayahnas dah tanya banyak kali sebutlah juga
untung sabut timbul
nasib baik ayahnas ok je
dalam hati gumbira


plan asal pergi untuk makan
tiba2 masa byr mkn dapat baucar rm 5
keadaan masa tu jgn ckp
penuh meja
ibuayu gi byr
ayahnas cr tempat

dptlah kami mengempel kat sekumpulan org mkn
dah sudah diaorg mkn
dia hulur baucar kat ibuayu
diaorg ni rasanya rakan sepejabat yg datang hanya untuk makan je
so rezeki jangan ditolak
 

so terpaksa juga kami melawat tempat brgn
baucar tu kena guna hr yg sama
dr tak nak beli brg belilah juga

itupun ada yg ibuayu ambil time kat kaunter tu letak balik
rasa mcm membazir pulak

itupun mula2 nak letak pisau yg dah ambik
tapi ayahnas berkenan sgt dgn pisau tu

ada ke dia ckp motivasi utk ibuayu rajin masak
padahal kat dapur rumah  berlambak pisau
cuma tak tajam je


menu makanan kami
ambil yang 20 ketul rm 16



ikan ni first time makan
lain orang lain seleranya


kami beli kepak ayam
lupa lak ambil gambar
sampai senak perut makan

ibuayu lak dah terminum air kopi
aduh dah tangkap kepala
terus takde selera makan

Thursday, March 15, 2012

Kidzania

memang plan pergi cuti sekolah ni

tapi semua kakak (long) yg uruskan
dia beli tiket on9 je
anak long 4 orang yg akan masuk
so ibuayu tumpang fauzan sorang

jadinya tak payah ibuayu masuk sama
rasanya tiket masuk beza2

tak pasti berapa
tapi umur macam fauzan 13 tahun
bayarannya  rm 55

tempat ni alam kanak2 menjadi dewasa
boleh jadi apa yang dicita2kan
fauzan kata ok yg tak ok ramai org

dia cuma sempat kerja jadi lawyer dan apatah tak ingat

kalau kerja dapat gaji..

ni dia duit dan peta di sana

Tuesday, March 13, 2012

Plagiat

Disebabkan takut dikatakan plagiat
asigment kali ini benar2 mencabar

buku bukan satu dua tapi berlambak2
buku je byk tapi bhn x de juga....

alhamdulilah dah submit on9 

tinggal satu nak hantar kat pensyarah

a


Monday, March 12, 2012

wadeh

teringat first time buat wadeh minggu lepas

terasa lapar pulak petang2 ni...
ialah dapat makan panas2
makan lak dgn cili hijau
aduh sedapnya...
tengok gmbr jelah

kalau ada nak resepi kemudian ya

Saturday, March 10, 2012

Suamiku pulang dari kota...

terasa lama bila ayahnas kata kena kursus seminggu

alhamdulilah berlalu sudah kerinduan...keh3

kalau lagu papaku pulang dr kota 
papaku belikan kereta

tapi tukar versi ayahnas ni
suamiku pulang dr kota
suami bawa berkotak2 bola
utk diguna dipadang sekolah
asal jgn simpan dirumah ini saja

tapi sebab ayahnas dah faham perasaan ibuayu
selalu bebel kereta tu bukan stor sukan bergerak
maka balik je dr kl terus dihantar ke sekolah  pusat

luv u so much
 


nasib baik cuti ni ayahnas takde traning
kalau ada tentu ibuayu rasa STRESS

tapi kalau time  ayahnas dapat elaun
taklah pulak rasa stress....

Friday, March 9, 2012

Minggu yang kacau bilau anak bersepah2

Tajuk macam ramai sangat anakkan

bukan apa 

ibuayu sibuk dengan olahraga kawasan

ayahnas pulak gi berkursus di MSN KL

jadi faiz macam biasalah duduk dirumah mak enon sampai petang 



(dia lagi suka dok situ dr balik rumah sendiri...anak org menangis bila gi rumah pengasuh dia pulak menangis bila kita ambil. Tak sampai naik kereta 5 minit dah cakap aiz nak duk rumah mak....eee geram betul)


Fauzan pulak balik sek menengah pkl 3 
dah tentu ibuayu masa tu kat stadium
so dengan tak malunya mintaklah tumpang rumah member
kak ita ni...
nasib baik kak ita duk kuartes sek fauzan
dok lah dia kat situ sampai pkl 6
Terima kasih kak
jasamu dikenang
kalau kak ita tak duk situ lagi
fauzan kena pandai jalan kakilah nampaknya....

bab makan jangan cerita

lepas hantar anak 2 murid ke rumah masing2
(ialah dah pkl 6 lebih tak sampai hati nak tinggalkan kat sekolah..walaupun claim memang sampai sek je..itupun entah dapat entah tidak)

pungut pulak anak sendiri
singgah kedai makan 
order bungkus je

dah 2 malam fauzan tolong hidangkan dan kemaskan
ibuayu memang betul2 lepak
pengsan bukan main awal lagi
faiz pun dia yang layan
rasanya dah kena pencen dari bawa olahraga kot
nak bawa permainan indoor pulak
tahun deppan nak bawak budak catur je lah

tak sabar nak bercuti minggu depan 
bukan apa assigment yang belum selesai
ialah kita penjawat awam yang utama pejawatan kita
belajar tu sampingan
takkan nak bawa laptop tengah padang pulak
harap2 semuanya selesai sebelum tarikh yang ditetapkan

Thursday, March 8, 2012

Rent n Go

rest n go

gi lepak2 hujung minggu
kat jusco baru
macam kat rumah nek kiah takde kerusi urut..
bukan ayahnas je ibuayu pun join sama










suka faiz bila dapat naik ni
bekejar kitaorang dr tingkat satu bila nampak kereta ni ada kat kaunter...
 

l

Wednesday, March 7, 2012

Makan-makan

Makan-makan
minum-minum
borak-borak
nasib baik esok sekolah kalau tak dah berumahtangga rumah mak siah (panggilan faiz tu)


kalau 3 keluarga dah berjumpa
kami bukan adik beradik ya
kami lain mak lain bapak


sebenarnya perjumpaan ni meraikan baby baru kami...



Monday, March 5, 2012

Akibat dikacau berubah wajahnya

Selepas  dikacau  macam ni



sebelum dikacau memang cantik
tapi takkan tak kacau pulak
apa rasa kalau diminum




ibuayu tahu tentang teh 3 layer
tapi ni first time tengok bandung 3 layar