CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

klik..klik

Followers

Friday, December 31, 2010

Cenderahati pengantin

Kalau boleh macam-macam nak cerita 
ialah baru habis merdeka (hr ni paper akhir)

tapi dalam nak exam tu sempat lagi gi singgah blog kawan2..

Pada 26 hb Dis hari tu ibuayu and family gi KL
majlis perkahwinan sepupu kami..Ainada dan suaminya

Majlis memang meriah ..
Kami sepupu sepapat pun meriah gak
and cendul mok teh yang sedap tu tetap ada

Dan yang nak diceritanya tentang cenderahati yang kami dapat...

kalau bunga telur tu memang dah biasa
kalau dapat beg dalam ada cup cakes and gula2 pun dah ada 

tapi yang satu ni memang ibuayu tak pernah dapat

dan masa kendarat tu bagi pun kami terbelek2 tengok apa bendanya ni

nak teka 

"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
inilah dia


rasanya-rasanya tahu tak apa dia
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
scroll lagi kalau nak tahu jawapan
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
tadaaaaaaaaaaa
inilah jawapannya



 
rasanya memang sedap
makan nasi panas-panas dengan ikan goreng pun sodap

tak tahulah org lain mesti dah biasa dapat macam ni kot

untuk ibuayu nilah first time

dan cenderahati macam ni memang tak membazir

malah sebenarnya tak cukup

kalau tahu hari tu minta kat mak anjang lebih2
(aci ke tu)


tunjuk sikit gambar dak kenit yang kegembiraan...



"
mana tak suka abang-abang sepupu lambung dia..
"
"

Tuesday, December 28, 2010

Contest sehingga 31 Dis

Contest Teka Buku Ibuayu tu sehingga 31 dis ni ye

Jadi sesiapa yang sudi nak joint sangat2 dialu-alukan

Dan untuk yang dah menyertai ibuayu belum tinggalkan jejak lagi

Bagi ibuayu hadap exam pada 30 dan 31 ni dulu ye...

Abis exam baru ibuayu tinggakan jejak ye..

Saturday, December 25, 2010

Hadiahku Hitam dan Putih

Ibuayu tak kisah apa ayahnas nak bagi
Kalau tak tahu sama2 kita beli
Padahal kalau tak hari jadi pun ayahnas hulur juga duit kalau nak beli NI

So inilah benda HITAM dan PUTIH tu
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"



"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"

"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
scroll lagi
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
tadaaaaaaaaaa
"
"
"
"
"
ini si PUTIH


"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
 ini si HITAM
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"

beli kat sini je..
"
"
"
"
"


buat masa ni suka dengan brand TOP GIRL
blaus dia banyak pilihan 
tapi kalau kat SEMUA HOUSE lagi best..pilihan lagi banyak2

Penyokong setia Bola sepak Malaysia

Bahang Piala suzuki semakin terasa
harap-harapnya MAlaysia boleh menjaringkan gol sebanyak mungkin
Ialah sebelum ni orang pandang serong dengan diaorg ..bila menang ni angkat menjulang
So Ahad ni kami sekeluarga dah bersedia untuk menyokong malaysia
tapi sokong dekat rumah jelah
dan penyokong setianya telah kami siapkan jersi..

mula2 bukan main susah nak tangkap gmbr


siap jeling2
 lepas tu cakkk
"




 "

Friday, December 24, 2010

Dulu tak suka sekarang layan gak

Kalau dulu yang suka makan Chicken Rice Shop ayahnas sorang je
Ibuayu and fauzan macam ala-ala jelah
Tapi masa kat Jusco semalam bila ayahnas kata makan CRS ibuayu pun follow jelah

bukan ke ni bestday ibuayu patutnya selera ibuayulah kan..keh3

dan first time makan ayam butter tu..
wah memang sedap,rangup dan tak muak pun
so makan hari tu memang mengenyangkan..

ni ayam butter
"

ayam BBQ dan kerabu mangga feveret ayahnas.
yang lain tu ibuayu yg pilih
"

 yang ni ibuayu yang pilih



yang last ni kena tempek
budak yang tak nak duduk diam
nasib baik ibu dia boleh makan..
"

Thursday, December 23, 2010

Tinggal satu sahaja

Petang tadi rempit gi JUSCO
Jalan lepas asar 
ibuayu ayahnas and faiz
Fauzan dah selamat gi Kl 
kakak datang ambil result PMR anak dia kat MRSM
So ada peluang fauzan ikut..
itupun sebab ahad ni ibuayu akan ke KL sebab ada wedding sepupu

Tujuan utama tentulah nak cari hadiah birthday girl
Aci tak ye empunya birthday pilih hadiah sendiri..
Ialahkan benda senang bila ayahnas tanya nak apa
maksudnya dia tak beli apa2 lagi dan mungkin tak tahu nak bg apa..keh3
jadi tuan dirilah yang pilih apa nak


Hadiahnya hitam dan putih
nanti cerita ye...di lain entri

yang nak cerita ni lepas beli hadiah..gi makan kat chicken rice 
lepas tu macam biasa singgah J co donut.

ibuayu kalau beli senang je
donut alcapone 6
tapi kat kaunter tu cuma ada SATU je...
tanya kat adik tu dia kata lama lagi nak buat
huhuhu frust betullah
jadi yang satu tulah yang ibuayu beli

jadilah dr kempunan...


gambar ni dr pakcik google ye...
donut yang dibeli tak sempat dirakam sebab dah di ngap

Hari Lahir Ke 37 tahun

Alhamdulillah Allah memanjangkan umurku ini
Walaupun penambahan angka menunjukkan bertambah usia dan semakin meningkat tua 
namun diri ini terasa sangat2 bersyukur...Semoga aku berpeluang berjumpa hari lahir ku yang ke 100..amin

Sesungguhnya ibuayu bahagia dengan kehidupan sekarang
Punya suami yang penyayang
Punya anak-anak yang berbagai ragam 
Punya rumah sendiri (walaupun kecil)
Punya ibubapa yang menyayangi dan punyai kawan2 sekeliling yang memahami

Terima kasih juga buat kawan-kawan blog yang sudi memberi ucapan
dan sudi membaca blog ibuayu yang tak seberapa ini.semoga perkenalan kita di alam maya ini berkekalan selamanya.

Dan untuk Arwah Nur Alia Natasya ketahuilah sayang
  dirimu selamanya terpahat di hati ibu
tak seminit pun ibu ini melupai dirimu..
Doakan ibu ye nak

6 hari ditinggalkan

MSKPP (Pertandingan kakitangan Jbtn Pelajaran antara negeri) kali ni berlangsung selama 6 hari
selama itu jugalah kami 3 beranak ditinggalkan

Ptandingan tu kat Perlis...Ayahnas pergi malam jumaat tu 
walaupun 6 hari tapi rasanya banyak hari2 ibuayu yang terisi
Hari Jumaat Malam_ sibuk gi wedding sepupu di Bachang
Hari Sabtu _ Wedding sepupu di Bachang (seronok jumpa sepupu sepapat)
Hari Ahad_ memerap 3 beranak dirumah
Hari Isnin - Pergi ambil PS 2 fauzan di Bachang lepas tu gi JUSCO (3 beranak je)
Hari Selasa _ 8.00 am-5.00pm kursus di SMK Perempuan Melaka
Hari Rabu _ Cuaca baik..mendobi baju dan mengemas rumah


Dan waktu2 lapang itu diisi dengan membuka BLOG dan FB 
dan yang penting
membaca buku kerana 30 dan 31 ni masih ada exam..
huhuhu tension betul kali ni...
jadual exam tak best langsung,
berposak dengan nak mesy sek,nak kemas library sibuk nak exam.....

Masa taip entri ni mata tak boleh lelap dah
menanti ayahnas yang dalam perjalanan balik ke Melaka

time ni baru terasa lamanya nak sampai yang 6 hari tu tak terasa lak..

dibawh ni gambar ayahnas dengan geng MPIP di UiTM Perlis..kira macam Jejak kasih gak
nasib baik tak jejak kasih makwe lama..
(credit to aidi helmi :ibuayu copy ye)
"

Wednesday, December 22, 2010

Video Call

Sebelum ni ibuayu teringin sangat beli HP C3
siap dah order lagi kat kedai NOKIA tu
tapi bila kami gi lagi tanya yang booking tu dah ada ke belum
diaorang kata belum lg sebab stok warna PINK tu hangat dipasaran
dan masa tu beru teringat nak tanya boleh video call tak
diaorang kata TAK BOLEH..huhuhu frust sangat

Jadi disebabkan hp ibuayu dah rosak and ibuayu sebenarnya bukan suka tukar2 hp
jadinya ibuayu pakai ayahnas punya dan ayahnas beli yang baru
huhuhuhu tak aci betul tau

Kenapa video call sangat penting bg kami sekeluarga

Macam biasa ayahnas kan busy..
selalu keluar bawa team
gi kursus
kadang2 sampai 2 minggu
jadi inilah penyelamat kami
sekurang2nya dapat juga bertemu muka walaupun tak dapat merasa

dan lagi satu video call kami ni PERCUMA ye...tu yg suka


sempat rembat kamera masa ayahnas call
"

tangan faiz sibuk nak pegang ayah dia
"



Sunday, December 19, 2010

Ibu Hadif Giveaway datang lagi.

joint GA ibuhadif
hadiahnya ..memang kegemaran ibuayu


nak tahu lebih lanjut sila klik SINI

GA Malek Ku..Strawberry Earphone




nak tahu lebih lanjut sila klik SINI

Saturday, December 18, 2010

Selamat Hari Lahir Abah

18-12-1935
hari ini genap umur abah 75 tahun

Semoga abah panjang umur,dimurahkan rezeki dan sihat selalu
Abah seorang yang sangat penyabar
Walaupun abah seorang yang bekerjaya sebagai polis tapi tak pernah kami adik beradik dipukul atau dimarahinya
sampai sekarang jiwa abah tetap sama
semoga abah sihat selalu...
sayang abah
"
 "
atuk mail dan nek kiah

Sambutan hari jadi ni kami gabungkan sekali dengan budak kembar hari tu
"

 "
"
 "


Thursday, December 16, 2010

Daftar e-penyata Gaji

INGATkan susah sangat nak daftar e-penyata ni
rupanya senang sesangat
Maklumat yang dikehendaki pun sangat mudah..yang penting tahu NO GAJI..

Langkah 1
klik laman web

Langkah 2
Pilih e-penyata Gaji

Langkah 3
Pilih Akses Sistem
Langkah 4
Pilih Pertama Kali Mendaftar
Langkah 5
Isi maklumat yang diperlukan



senangkan 
kalau nak print boleh 
kalau taknak tengok jelah brp gaji yang kita dapat...

RIVER CRUISE & TAMING SARI

Pagi tu gi Wet World malam tu lak gi 
RIVER CRUISE & TAMING SARI
tapi pergi sekereta je...
ibuayu yang drive
Oh ye..kami jalan2 ni ayahnas tak joint ye..dia kat padang sibuk kira bola
keh3 taklah traning bola ..juruletih katakan

Plan gi river cruise dulu
nama je orang melaka tapi tak tahu gak kat mana nak naik kapal ni
rupa2nya tempat nak naik ni ada 2
satu kat TAMAN HERBA >>jalan mata kucing
satu lagi kat bandar hilir..dekat dengan kapal samudera tu
HArga dewasa RM 10 and kanak-kanak 2-12 tahun rm 5
KAmi gi waktu malam 

Memang bangga sangatlah jadi anak melaka
seronok,teruja......
biarlah orang nak kata apa pun tentang melaka maju
Tapi melaka memang MAJU pun...






lepas tu terus gi bandar hilir pulak nak naik taming sari

Tiket untuk dewasa RM 20 tunjuk IC RM 10
untuk kanak-kanak RM 10 tunjuk IC RM 5 ye

masa pergi orang tak ramai
so tak payahlah nak beratur..datang terus masuk
7 minit je pun ia berputar


 siap jumpa shah rukh khan lagi
keh3

Wednesday, December 15, 2010

Wet World Pedas

Selalu kalau bercerita gi jalan2 cerita pasal keseronokkan je
Tapi kali ni ibuayu nak bagi info sekali tentang tempat yang dijelajahi

Ialah sumber untuk ibuayu di lain kali dan sumber untuk sesiapa yang nak mai sini

Kalau nak gi dari Tol pedas lepas tol tu terus gi simpang kiri...
lepas tu jumpa bulatan pukul 12....
jumpa simpang 3 masuk simpang kiri
kiranya jangan risau papan tanda sentiasa ada

Harga untuk dewasa RM 12.00 and kanak2 RM 10 (ni tak pasti sebab Kakak yang belanja)
Rasanya ni harga cuti sekolah ..kalau tak murah sikit
Dia ada kolam mandi dan juga air panas
Sangat sesuai untuk semua golongan

Tapi macam biasalah tempat macam ni tak boleh bawa makanan
Kami bawa jugak tapi pandai-pandai sorok...ialah bukan bawa apa pun sandwich je

Sangat seronok ini kali kedua pergi
Faiz pun dah semakin berani dan dah pandai main air...
 Semua gambar diambil oleh KAK LONG ye..ibuayu sibuk mandi dengan faiz


Fauzan
"


KAK NGAH
"


DANISH
"

FAIZ

sampai kecut tangan faiz

 ni yang seronok
"




ni lepas mandi
asyik baju ni jelah pulak
 ni kat pintu masuk...
duduk je tak masuk duit pun






kak long and nek kiah

atuk mail pun joint gak