CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

klik..klik

Followers

Tuesday, November 30, 2010

Baby In Black @ White Contest by Mama_Balqis

tersangatlah nak joint contest ni
ialah penaja utamanya memang glamer si dunia blogger
anak dara dia pun glamer gak and lawa

contest ni ramai penaja

so  gambar yang dipertandingkan ialah
"
"
MUHAMMAD FAIZ HAIKAL BIN MOHD NASRI
2 TAHUN 3 BULAN
09-09-2008

Contest ini dianjurkan  Sempena Birthday Balqis Yang ke 3 Tahun
so ibuayu nak ucapkan Selamat Hari Lahir untuk Damia Nurin Balqis,semoga menjadi anak yang solehah dan bertambah meletop.

so kalau nak tahu syarat-syarat selanjutnya sila klik  SINI  ye

Monday, November 29, 2010

Jemputan ke Istana Negara

Petang Sabtu hr tu ibuayu dapat jemputan ke Istana Negara
Wah seronok bukan kepalang
"
"
"
tapi jemputan ni bukan dari YDPAgong
"
tapi dari kakak tersayang
 "
dia ajak gi bergambar kat depan istana negara je
keh3
selalu lalu je...tak pernah pun singgah
yang pergi pun perempuan kecuali fauzan and faiz..
seronok gak gi tempat2 macam ni
"
"


lepas tu cadang nak gi Tugu Negara
(jgn ketawa..kitaorg memang nak cr tempat2 klasik..tapi dlm kereta anak buah semua pakat gelak..
budak2 zaman sekarang bukan nak gi tempat mcm tu...muzium ke kan..zaman ibuayu sekolah inilah tempat2 yang cikgu bw bila gi KL)

tapi disebabkan masa nak balik hujan terus tukar rancangan
fikir punya fikir terus setuju gi sunway piramid
first time smpi sini
plan nak main ice sktng
kira oklah
walaupun sesat mesat dgn jem lagi
pkl 8.00 br smpi and main smpi pkl 10.00
pkl 11.00 lebih smpi kajang

Masa tu ayahnas dah tiba kat KAjang ..nasib baik dia tak boring
Malam minggu tu jugak ibuayu merempit dgn ayahnas kat KG baru makan NAsi Lemak...
penat tapi seronokkkk..






Sunday, November 28, 2010

gi Mandi

Hari kedua lak diaorg plan nak gi mandi
ibuayu just hantar je kan
dah tahu faiz bukan nak mandi kat swmng pl..takut

so time diorg nak balik br dtg ambil
masukkan jg faiz kat kolam..tapi macam dijangka 

dia takut...tak tahu apa sebabnya
dan aksi melompat semalam tak abis kat situ
bersambung lagi hari ini
"


mata dah nampak benda lain
kepala tak basah pun
"

lompat lagi

ni yang ditenungnya tadi..
tang ni berani sungguh
"


balik tu semua kelaparan

singgah kedai beli roti and sardin
ajar budak2 buat sardin roll
semua ambil part
ialah diaorg ni bukan rajin ke dapur
semua bibik buat
datang mak sedara ni semua kena kerah tenaga..keh3
seronok tengok kerja minyak panas pun ada
"
tukang gulung

tukang goreng

yang nampak mata tu danish
dia tukang tengok je

tadaaaaaa
"
inilah hasilnya
"

Friday, November 26, 2010

kAJANG pART1

Pagi tu plan apa aktiviti nak buat masa kat kajang ni
ialah duk rumah je pun boring
tapi yang pasti jalan area sini jelah..

Plan asal nak gi berenang
bukan ibuayu tapi budak2 ni

tapi ptg tu hr hujan
so tukar program gi main bowling
ingat nak main kat alamanda tapi takut jem
so kami main kat Metro Point je
Main sampai 3 games...
Sampai lenguh tangan ni...

layan pose budak2 ni jap
"
faiz takde ye..
dia duk rumah dgn nek kiah
kalau dia ikut takde can nak main...
"





lepas tu paw kat kedai game lak
"

lepas tu gi makan...semua dah kebulur masa ni
"


dan ni pose yang tengah mengila diaorang buat
asyik nak melompat je
nasib baik tak runtuh metro point tu

 ni aksi fauzan kat rmh maklongnya
si faiz bukan main tergelak2

 dia pun nak melompat gak tapi tak pandai...

aniversary Giveaway

Jom joint giveaway ni
"

nak tahu SYARAT-Syaratnya klik SINI
nak tahu HADIAHNYA pun klik SINI
HAdiahnya memang idaman kalbu ibuayu

nak TAG 2 orang ni untuk joint sekali

Thursday, November 25, 2010

Dah sampai tahap tension and bengang

Kerajaan bagi cuti sekolah ni 44 hari
tapi rasanya memang tak bercuti langsung..

bukan ibuayu tapi ayahnas
balik kursus ni nak traning budak akademik lah
lepas tu nak traning MSKPP lah
sampai 23 hb penuh jadual

dan yang jadi mangsa adalah KAMI anak beranak
tak dapat nak pergi mana-mana
pandai-pandailah kami plan sendiri....

nak harapkan ayahnas  entah bila agaknya..
kalau ditanya semuanya tak PASTI,tak tahu lagi...
ialah bukan kerja sendiri
kerja makan gaji
susah betul nak buat rancangan........

dahlah ibuayu exam 12, 30 ,31 Disember ni
ingat hari2 yang lapang tu dapat diisikan
duk rumah jelah,kemas rumah masak (kalau rajin)

macamana nak rasa tiket kpl terbng murah...
tak dapatlah nak gi tempat idaman....
Voucher hotel tu pun tak tahu lagilah bila nak tebus..
samapai expired agaknya....

Kalau sesekali dapat SURPRISE seronok gak kan
tapi dalam mimpi jelah.................................

Bak kata dalam FB hari ini
kenap Ye..bila kita ada DUIT tapi kita takde MASA ..
tapi bila kita ada MASA time tu kita dah tak ada DUIT....

Lesen Sampai Kajang

Petang semalam submit asgmnt online
Malas nak fikir2 lagi
Nanti kalau baca ada je nak tukar2
so nak gi KL dengan hati yg gumbira...

Fauzan tuisyen abis pkl 5.000pm
lepas tu terus pecut balik krubong ambil nek kiah atuk mail and faiz
dalam pkl 6.00 bertolak ke kajang
Pkl 8.00 pm kami sampai
Tak pernah drive ke KL waktu macam ni
Alhamdulilah selamat akhirnya..

Lesen ibu buat masa ni sampai kajang je
sebelum ni pernah dari melaka terus ke subang rmh abang
tapi dr tol nak ke subang tu kena ada tunjuk arah..

La ni tengah plan nak ke subang dari kajang..lepas tak ye

Semalam ayahnas datang kajang
Surprise gak ialah dia kata kereta rosak
alih2 terpacul gak depan rmh long
tapi datang kejap je
jadilah pelepas rindu ibuayu
faiz langsung tak nak ayah dia
marah kot mana ayah dia pergi tak balik2

so hari ahad ayahnas  cuti sehari so petang tu boleh follow dia ke subang

sementara tu mana nak gi ye kat kl ni 
gi mid valley pun ok gak kan (tapi takut nak drive)
kalau alamanda tu lepaslah..
Dalam perancangan aktiviti
Duk rumah je pun boring
anak2 buah dah merenggek nak main bowling..

Monday, November 22, 2010

Macam2 Faiz ni

Aduhai..belum baik dari Kudis hari tu
semalam dapat lagi satu penyakit
tengok macam gigitan nyamuk..
cian dia macam-macam yang kena
semalam tido rumah nek kiah
bgn pagi tengok dah nak tertutup mata kiri tu..

Ayahnas lak takde kat sini kursus kat wisma FAM sampai 2 minggu
nama je cikgu...cuti pun tak de kat rumah
huhuhu












kasi zoom lagi

Saturday, November 20, 2010

Ingatkan gigitan nyamuk rupanya

Cian faiz dalam 2 minggu lepas dia kena gatal2
ibuayu ingatkan ruam ke nyamuk gigit
rupa-rupanya dia kena alahan
kena gatal2
doktor suruh tahan dulu makanan yg gatal2
ayam,udang...dll
aduh susah gak budak kecik ni nak berpantang
"
kat muka sikit


kat kaki banyak sikit


bila dah berubat ni hilang gatal sikit...

Friday, November 19, 2010

Cerita Nek kiah

Entri ni ditujukan khas untuk nek kiah
(walaupun nek  kiah tak baca blog ni..keh3)
Rumah mak ni kiranya penyimpan barang2 klasik
Almari dia pun penuh dengan barang2 yang dapat masa gi org kawin
Tapi disusun dengan rapi..
malah almari tak berhabuk pun..

kalau rumah ibuayu tentu dah berhabuk barang tu...
rumah mak ni sikat kutu 20 tahun yang lalu pun ada..

gambar lama-lama pun ada
kalau time raya tempat album ni jadi sambutan..


tengok gambar lama2 lepas tu gelak ramai-ramai..

ni lak tempat letak barang and pinggan mangkuk

ni almari pertama
"
"
"
antara isi kandungannya
"


 almari kedua
"
"

hp rosak and terompah mak saudara masa nikah...
dah 40 tahun lebih rasanya terompah tu
"

harta karun nek kiah
"


"
"
selit dak kenit ni

Raya Haji dan Ayam Pencen

Salam Aidil Adha..
Sibuk sikit minggu ni..

Kami balik rmh nek kiah malam raya
Ayahnas ada kursus muzik sampai petang..
Kiranya balik rumah tu terus masak..
cewahhh...yang lain dah siap rendang je belum masak
sebab nek kiah tunggu kami
dan bukan ibuayu yang masak
masak biasa Ayahnas le tukang masak rendang

And pertama kali kami masak rendang ayam pencen..
raya puasa hr tu ibuayu yg masak 
and frust sangat bila ayam hancur..
and dah terasa makan ayam pencen ni sedap buat rendang
jadi memang dah plan nak masak ayam pencen....


hasilnya...memang sedap...tq abang
pagi raya tu fauzan tibai 5 ketul ayam je...
Tak tahu nak cakap kepuasannya..
sampai bincang lak..ayam pencen ni sedap masak apa lagi ye...
tapi tak tahu lah dr segi kesihatan lak ye..
ialah ayam tua...

rendang ayam pencen
"

lodeh

"
kuah kacang
"

and pagi tu lepas sembahyang raya  (ibuayu and faiz x smbhyg .huhu)
terus balas dendam bergambar..
ingat lagi masa raya posa hr tu tak sempat bergmbr...
 "





masa ni dah salin baju
nak gi kluang lak
"


Saturday, November 13, 2010

Dua hari JAMUAn di Hotel

Kenyang betul perut minggu ni
3 hari berturut2 ada jamuan
10-11 Jamuan dengan Pengawas PSS
Gabungan semua pengawas Sekolah ,Pss dan BOSS
105 org semuanya...
 Seronok rasanya..ialah gabungan yang besar
Makanannya pun memang ok...

Gambar kat kamera member lain
so next time upload lak

11-11 Jamuan Guru dan Staf
Sebab setiausaha kelab jd kiranya sibuk sikit
dr order makanan hingga cr sponsor
bila dah selesai ni lega rasanya...
tengok kawan2 gembira rasa penat yang amat berbaloi2

ni meja VIP
 makanannya sangat sedap dan berbaloi-baloi
"

si bujang ni mesti follow
bab makan no 1
"


ni pengerusi kelab staf
"