CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

klik..klik

Followers

Tuesday, August 31, 2010

Hujung Minggu

Ni cerita hujung minggu hari tu
Bila dapat cuti macam ni mulalah aktvt buang habuk
Takut masa cuti sekolah nanti tak sempat pulak,,
Yang rajinnya ayahnas lah..
Ibuayu buat yg minor je...
Masa buang habuk ni...
jumpa gmbr Fauzan masa kecik dulu..
macam faiz gak 
Adik beradiklah katakan
"
"
"
"
ni gmbr masa ayahnas konvo usm

Mee Rebus Tulang

Mee rebus ni hasil air tangan ayahnas 
Dah lama rasanya tak buat mee ni
letak tulang lagi


bukan nak puji suami sendiri 
tapi rasanya memang sedap...
Tq abang..

ConTeST SENyuMan @ HaPpy BIrThDay FarIsyah

Contest anjuran  Jue-Anne Fauzie ni sempena
Birthday puteri kesayangannya
Farisyah Yang Ke 4!


kalau nak tahu lebih lanjut segala syarat-syaratnya boleh klik 

Jadi gambar yang dipertaruhkan ialah
"
"
"
Nama : Muhammad Faiz Haikal Bin Mohd Nasri
Umur  : 1 tahun 11 bulan

Monday, August 30, 2010

Jap and Wait

Bila anak dah besar ni makin besar gak akal dia
Fauzan ni macam dah jd kebiasaan kalau panggil untuk sembahyang
selalu je cakap JAP..Jap (kejap)
"

"

So masa Zohor tadi dia ada kat ruang tamu 
ibuayu ada kat bilik
terus panggil dia masuk bilik 
Sampai bilik terus cakap
"Gi sembahyang sekarang ibu tak nak jap ..jap..."
Iyelah..memang nak sembahyg ni tunggu ibu habis dulu
(geram betul ada je nak menjawab)
"
And malam ni ayahnas terawih kat rumah ...
(kalau tak fauzan tentu ikut)
So ibuayu pun terus cakap 
" Fauzan gi sembahyang"
Tahu tak apa dia jawab
"
"
"
"
"
WAIT ibu...
Aduh angin satu badan
bila kita pesan tak nak ckp jap..jap ..
boleh lak dia cakap wait ibu..
manalah cikgu kelas dia tak marah
mulut asyik banyak menjawab @ bercakap
(macam ibu dia..keh3)

Saturday, August 28, 2010

Sambungan Hari Jumaat

Lepas berbuka tu kami terus gi Jusco
Ingat gi  hari Jumaat orang tak ramai
Tapi boleh tahan gak
"
memang dah plan nak cari baju fauzan
Baju ayahnas cari masa cuti sekolah nanti
ini hasil rembatan fasa ppertama
"
"
Baju faizbelum beli.terasa tak berminat  nak beli
Bukan apa terasa mahal lak
Cakap dengan ayahnas rasa kat Bandung lagi murah...
Ayahnas kata lepas tu nak gi bandung ke..
Keh3 kalau kaya ok je...
Tapi kalau kaya mesti shopping kat London ke
Kat US ke...
(berangan je)

Air Mata ini tumpah lagi

Masa sahur tadi ibuayu tonton cerita Nur Kasih
episod terakhir...
And air mata ini cepat aje mengalir bila tersentuh
dgn adegan2 sedih..
Rasanya minngu ni banyak kali nangis bersama nur...
Tengok dah berapa kali pun tetap meleleh

Esok tak tahu lagi cerita apa jadi peneman waktu bersahur..
Harapnya TV 3 keluarkan cerita yag best
supaya semnagat nak bangun and nak makan tu ada


Nota kaki: Tak sabar nak tu filem Nur Kasih.Rasanya Nek Kiah mesti nak ikut sama..

moment with newborn baby contest

Nak joint contest oleh ALLYANI


"
"

nama : MUHAMMAD FAIZ HAIKAL B. MOHD NASRI
tarikh lahir : 09/09/08
berat semasa lahir : 3.3kg
umur ketika gambar diambil : 8 JAM SELEPAS DILAHIRKAN
nama ibu : RAHAYU ISMAIL
email :faulia05@gmail
cerita disebalik gambar :
Mendapat perkabaran ibuayu mengandungkan Faiz memang tidak disangka.Faiz seolah penganti arwah Alia yang baru meninggalkan kami 3 bulan sebelum itu.Tarikh arwah Alia meninggalkan kami pada 11.09.07 tarikh yang tak dapat dilupakan.Semasa pemilihan tarikh untuk melahirkan faiz doktor memberi tarikh 09.09.08.Lega rasanya bagaikan tidk sanggup utk mendpt tarikh yg sama dengan Alia.

Faiz dilahirkan secara pembedahan(jam 10 pagi). Faiz sepatutnya masih dijaga oleh jururawat kerana keadaan ibuayu yang masih mamai. Namun begitu  ayahnas pergi mengambil faiz ( jam 6 ptg) untuk menunjukkan pd ibuayu  yang anaknya tersenyum selepas selamat dilahirkan.
Pada masa gambar ini diambil faiz telah membuka mata dan bibirnya memang tersenyum.....

Kisah hari Jumaat

Hari ni sekolah ibuayu ambil cuti peristiwa
So lepas sahur tadi terus mulakan operasi mengemas dapur
lega rasa tengok dapur dah clear 
esok ingat fasa kedua nak basuh langsir lak..
**************************************

Petang tadi kami sekeluarga gi berbuka di Hotel Seri Malaysia
Gi dengan Rusiah and Fida
Makanannya kira ok jugak
Walaupun ramai tapi rasa selesa
nak sembahyang pun tak de masalah
tempat yang disediakan luas juga

"
"

"
"

"
"

"
"


"
"
"
"


Lepas berbuka kami gi satu tempat..
Itu cerita kemudian ye....

Thursday, August 26, 2010

Kisah Rabu

Semalam pagi masa kat sekolah nek kiah telefon
Nek alang meninggal dunia jam 5 pagi...
Minta kebenaran dgn GPK lepas abis kelas..
kami tiba jenazah dah nak berangkat..
Al fatihah semoga nek alang ditempatkan bersama org2 yang beriman

******************************************************


Lepas ziarah tu dah pkl 1.00 lebih
Dah janji dengan member sekolah nak gi serbu kedai NUR QASEH kat Sg udang
So kecohlah kejap kedai tu dgn kedatangan kami
Ibuayu pun dapatlah rembat sehelai tshirt and seluar untuk faiz

Sunday, August 22, 2010

Gambar saiz XL

"
"

wah seronoknya....
Cara senang nak besarkan gambar..
terima kasih untuk Farhan Emily

Saturday, August 21, 2010

Juadah berbuka





Rindunya..
Dah merdeka dari exam
lega rasanya
Boleh prepare utk juadah posa
and persiapan raya..
Rasanya ni entri pertama tayang juadah berbuka
Sebelum ni semuanya masak
Menu wajib beli ialah murtabak
Tapi semalam ibuayu exam abis sampai pkl 6 jadi juadah semalam semuanya beli
"
"
Gmbr kat bawah ni menu hari pertama berbuka rumah nek kiah..
Nek kiah buat khas utk anak kesayangannya..Keh3
Ibuayu memang hantu popia basah ni
Tepung dia mak itam feah yang tolong bancuhkan


Kulit popia
"
"


sambal untuk letak atas kulit
and timun
"
"
ni taugeh and carrot


tahu..
nak sedap boleh tabur bawang goreng
"
"

Ini gambar ibu kesayangan....
Terharu sungguh bila mak sanggup buat makanan kesukaan ni..
ialah kulit popia bukan senang nak buat boleh terlecur tangan kena kuali panas..
Luv U mum
"
"
"

Saturday, August 14, 2010

Lapang rasanya

Alhamdulilah dah selesai 2 paper
tinggal satu paper lagi..lepas tu merdeka jap
Dapat merayau kat blog ni pun rasa lapang kepala jap

Tengah frust ni kamera buat hal..
Rosak apa tak pasti lagi
Esok baru nak bawa gi kedai..harapnya masalah tak teruk
Tak dapat nak upload gambar menu berbuka

Wednesday, August 11, 2010

Salam Ramadhan dan Doakan Diriku

Salam Ramadhan
Selamat Berpuasa dan beribadah
Semoga bulan puasa ini dapat mengeratkan ukhuwah antara kita
"
"
"
Ibuayu tak dapat tulis banyak
Tengah sibuk nak menghadapi exam Jumaat dan Sabtu
Jumaat sebelah pagi
Sabtu 2-5 petang
Ayahnas kena masaklah gamaknya.
Doakan ibuayu ye dapat jawab exam
Baca modul dah khatam ..tapi masih tak ingat2
Banyak betul urat yang dah putus

Saturday, August 7, 2010

Terasa Bangga


bukannya bangga sebab jom heboh nak mai melaka
tapi bangga bila tengok promo kat tv tu tulis
Datang ke sTADIUM hANG jEBAT KRUBONG Melaka
tu yg bangga sangat tu
masa sukma diaorang tulis Paya Rumput je...
Krubong ni dulu kata orang paling hulu dalam bandar melaka
Bas masuk bertime ada masa 2 jam sekali
Ibuayu duk sini masa dah form 6
lepas tu banyak taik lembu yg bersepah
jln nak masuk hutan
Tapi sekarang sangat2 berbeza
lagi sekali bangga jadi anak melaka
eh..anak krubong..

Wednesday, August 4, 2010

Tak Tahan lagi dah ni

Ingatkan beli baju faiz ni nak simpan raya
tapi jiwa dah tak tahan lagi..
beli 2 helai
So satu helai ni pakai dululah
Beli kat blog Good Khalifah
"
"
"
"
susah sangat nak ambil gmbr bdk kenit ni



"
"
"
"
ni nak buat raya

Tuesday, August 3, 2010

Macamana nak buat

Ibuayu baru buat add list kat coloum sebelah
Ibuayu nak add semua blog yg ibuayu follow
tapi tak nak lah semua terpapar di blog ni

Sebab nanti panjang sangat
Ibuayu nak paparkan mengikut entri terkini
Ada blog tu ibuayu tengok dia paparkan dalam 5 yang lain
boleh link kat "see all"
MACAMANA Nak Buat macam tu ye kawan2
TQ ye...

Cerita hari Ahad

Pagi tu ada kuliah terakhir utk semester ni
Anak2 dah hntr ke rumah nek kiah
Ayahnas ke Senawang (final bola semalamnya)

"
"
Lepas kuliah kami duk berkumpul jap
Geng2 masa KDP 14M
dalam 10 orang je
tapi riuh satu kedai
Last perjumpaan tu lawak nasa yg tak pernah dilupa


Petang tu lepas kuliah gi PC Fair dgn ayahnas
Orang memang ramai
tapi parking memang byk
So dapatlah benda yang diidamkan
"
"

Thanks ayahnas
Luv U
Bukan harga yang jadi keutamaan
Tapi ingatan dr yang tersayang
Itu yg paling penting
'
"

yang ni kira ayahnas nak beli
So kami punyalah

Monday, August 2, 2010

Petang Sabtu


Lepas gi kenduri tu
kami gi Suarasa
Jalan memang jam
tapi tak teruk sangat..
Masa tu lebih krg pkl 3.00 lebih
Nasib baik dapat parking
Dapat gi gerai upin ipin tapi..
Maskot tak dapat jumpa
kalau nak jumpa pkl 5.00..
So kami belilah brg utk faiz
siap daftar jadi ahli kelab lak
Tak sampai satu jam pun kat situ..


"
"
"

lepas tu ayahnas ajak gi senawang sebab ptg tu ada suku akhir
rasanya ni first time bawa faiz tengok game
oklah
lasak gak
tapi macam biasa abg longlah mangsanya..


"
"
"
"

"
"

Ke Klinik


Dah terlambat sebenarnya ..
Sibuk sikit
Tapi sebab tahu tak ada injection
lambat sikit pun tak pe..
Pergi berdua je

Nasib baik faiz berperangai baik
Cuma masa nak timbang tu susah sikit..
So layan pic dia
"
"
"