CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

klik..klik

Followers

Saturday, July 31, 2010

Fauzan dan Faiz

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Nak pergi Suarasa sangat2



Selalunya kami sekeluarga ni bukan layan sangat bila ada majlis mcm ni
lagi-lagi ayahnas tak suka orang sesak2
tak suka jalan sesak2
tapi kalau kat Padang bola pun sesak gak kan..keh3
Tapi kali ni ibuayu nak gi jugak
Nak PERGIIIIIIIIIIII
bukan untuk ibuayu tapi
untuk faiz ni..
Peminat setia Upin Ipin

Harapnya kami gi petang ni dapatlah
jumpa Upin Ipin..
tadi tengok kat TV 9
wah tak sabar rasanya nak melangkah ke sana

Sekarang ni fauzan gi sekolah agama ada Amali
Ayahnas gi Senawang ada BOLA..
So ibuyau kemaslah dulu
sebelum nak berjalan petang ni..
Nak gosok baju
Nak kemas rumah
Sebab esok ada KULIAH

Friday, July 30, 2010

Imam Muda Final

Sekejap je dah final
Rugi betul sebab baru je mengikutinya
Kenapa tak buat malam minggu kan
Imam yang ibuayu suka dah tersingkir minggu lepas
Jadi antara 2 orang ni tak tahulah nak buat pilihan
"

Menu tengah hari jumaat

Dah lama teringin makan sup tulang..
nak tunggu hari sabtu tak sabar rasanya
so balik sekolah minta tolong ayahnas gi pasar..
Hari sekolah biasa memang tak sempat
tulang mesti dah abis..
So balik dr ambil faiz
terus gi dapur masak..
bila dapat hirup sup tu
puas rasanya..

ni lah dia benda yg diidamkan
"
"
"

lawan dengan
"
"
sambal ikan bilis
"
"

dan ikan pekasam

"
"
"

dah kenyang baru layan blog

MAMALYNA'S GIVEAWAY : "KETUK-KETUK RAMADHAN"

MAMALYNA'S GIVEAWAY : "KETUK-KETUK RAMADHAN"


kalau nak join klik kat SINI

Thursday, July 29, 2010

Giveaway : Cik Puan Mimi - 'Teka Objek'


Nak cuba joint contest kat Blog Puan Mimi


Bekas Pensel Warna

Monday, July 26, 2010

Cerita Ahad dan Isnin

KAk Long yang kat MRSM minta ibuayu datang kat maktab dia
Ada hal sikit
So kami pergilah tiga beranak je..
buatkan sandwich utk dia
Lepak kat situ lebih kurang sejam
lepas tu baru balik rumah
"


"tengahari tu kami bungkus makanan je...
"
"
Malam tu kami order..
Telefon dulu dalam 20 minit lepas tu
br gi kedai ambik makanan
senangkan
ibuayu makan nasi goreng kampung
disebabkan ada petai kat rumah
maka tambahlah petai sebg ulam2an..
"
"

tengahari ni mood rajin..
teringin nak makan sotong macam ni
"
"


malam ni ayahnas belum balik lagi.. fauzan tuisyen jadi order lagi makanan.. Order je ye




Saya budak baru belajar

.
Dah lama nak pasang shout mix
tapi tengoklah hasilnya...
kalau masa kat web shoutmix dia yang di display macam ni
"
"
bila kat blog ibuayu nampak separuh je..
bahagian yang sepatutnya dipaparkan takde..
tolong ye selesaikan masalah ni.terima kasih banyak2...

Saturday, July 24, 2010

Season 4 - Cute Funny Eating Baby.

Kali ni mencuba sekali lagi joint contest anjuran
suziey
"
malinasiam
"
damiaqish
"
"
jadi..gambar yang dipertandingkan ialah
"
"

Muhammad Faiz Haikal Bin Mohd Nasri
1tahun 9 bulan


dan yang wajib ialah
"
"
mesti diakhiri dengan "
" GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON IS 3D2N FULL PACKAGE @ REDANG/LANGKAWI ISLAND & 70PCS 4R SIZE PHOTO SPONSORED BY MALINASIAM.COM"

Thursday, July 22, 2010

Kaya kamera

Hari ini betul-betul kaya kamera
mana taknya hari ni sekolah ibuayu sibuk sebagai
tuan rumah public speaking..
takut nanati ada gangguan teknikal dgn kamera ibuayu
so pesan kat member tolong bawa kamera
Satu kamera sekolah,satu lagi kamera kak ina and satu lagi ibuayu punya
"
"


tapi baru perasan semuanya jenama sama
...
dah ckp dgn GPK belilah DSLR ke..br gambar cantik
kalau sekolah beli merasa gak ibuayu nak pakai
ialah nama kita takde jawatan lain..
fotograper je kat sekolah tu...
tapi memang suka pun..
masa mengandung je minta org lain ganti
ialah perut boyot2 takkan nak gi depan pentas ambil gmbr
nanti org lain tak tengok sesiapa tgk ibuayu je..
keh3

Wednesday, July 21, 2010

jalan-jalan hilangkan tension


Pagi semalam 20 hb sekolah ibuayu dipantau oleh JPM
lebih kurang 15 org yang dtg
Salah seorg pegawai BTP pun ada sama
memang khas nak pantau Pusat Sumber
Alhamdulilah..takde komen yang negatif
cuma ada perkara yang perlu dimurnikan..
Ini yang seronok pemantauan bukan nak cr salah cikgu je
tapi sama2 menolong memperbaikinya..
TQ En. Mustafa...
"
"
"
So malam tu ajak ayahnas gi Jusco baru
saje nak hilang tension
and nak tukar baju anak2 LONG yang salah saiz..

selalunya budak kenit ni masuk troli JUSCO..
tapi malam tu dia bebas seperti burung...
layan ragam dia je
jenuh along dia jd mangsa
"
"
"

"
"
"
buat kedai macam rumah sendiri
"


penutup sebelum balik..apa lagi
Makanlah

Friday, July 16, 2010

First time makan..

kalau keknya memang dah selalu beli
tapi makanan lainnya tak pernah makan
"
"
sendiri paham si ayahnas tu bkn selera tempat macam ni
kalau ibuayu and fauzan hantu...
"
"
so bila masa gi TESCO baru kat cheng ingat nak makan
Kenny....aduh sedapnya
tapi kat situ takde
tengok ada cawangan Ayam Penyet dan nasi Padang
yang akan dibuka
wah tak sabarnya
"
"
"
so malam tu kami terjah ke sini


tak tahu nak pilih apa so pilih yang nampak sedap
"
"
"
ni fauzan punya
"

Tak habis pun dia makan
knp lak dia tak suka
kalau kenny ni feveret dia
"
"
ni ibuayu punya

ok lah..lasagne kat pizza hut lagi sedap
"
"
ni ayahnas punya
"

ayahnas punyalah yang paling sedap
Sampai anak2 dia pun bedal ayahnas punya
Faiz bukan main suka lagi
ni
tambahannya
masa sampai kitaorg sibuk baca menu
faiz lak sibuk membaca

nak tahu baca apa
"
"
"
"
"
"
ni dia

aduh dr jauh nampak kedai jual majalah ni
hantu upin ipin betul....

Sukanya beli legging

"
"
"
Dah banyak kali survey kedai-kedai online jual legging
ialah nak cari saiz and yang penting harganya
Akhirnya dapat juga rentap yang berkenan
beli dr Anna BabyKids Love
la ni tengah banyak barang yang diLELONG..kos nak clearkn stok
ialah taukeh dah nak bersalin..
"
"
nasib baik saiz faiz tak de kalau tak berlegging jelah bujang tu..
sekarang ni nak survey tshirt raya faiz lak
kalau ada taukeh2 baju baby ada stok br informlah kat ibuayu

Wednesday, July 14, 2010

Season 3 Cute Baby with TOY contest!

Kali ni nak joint Season 3 Cute Baby with TOY contest!!
Contest ni anjuran
"
"
suziey dan malinasiam



juga penaja bersama
"
"


jadi gambar yang dipertandingkan

"
"
"

Muhammad Faiz Haikal Bin Mohd Nasri
1tahun 10 bulan
"
"
so untuk tahu lebih lanjut tentang contest ni
boleh klik kat SINI

and syarat terakhir mesti tulis ni
"
"
" GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON IS 3D2N FULL PACKAGE @ REDANG/LANGKAWI ISLAND & 70PCS 4R SIZE PHOTO SPONSORED BY MALINASIAM.COM"






~

Tuesday, July 13, 2010

BABY BIRU CONTEST

Ibuayu nak joint contest anjuran mrs.Hilmy



Kalau nak tahu lebih lanjut boleh klik SINI
Gambar yang dipertandingkan
'
"
"
ni dia faiz dengan KEMEJA BIRU




MUHAMMAD FAIZ HAIKAL BIN MOH D NASRI
1 TAHUN 10 BULAN

Monday, July 12, 2010

Kuey Tiaw goreng

Sambil menonton final bola
"
"
ibuayu memasak kuey tiaw goreng
Kiranya tu sahur sekali
coz puasa ganti belum habis lagi....
"
"
"

Saturday, July 10, 2010

Percutian YanG Tak Dirancang

Entah macamana dalam kereta malam Jumaat tu cakap dgn ayahnas bila agaknya kita nak gi genting ye
(rasanya sebut macamni dah byk kali)
And ayahnas terus setuju kata kalau nak esk kita gi
Btul ke..ni
Tak book bilik lagi
jalan pun tak tahu sgt..
Ayahnas kata kita redah je...
"
Sebenarnya ibuayu tak pernah gi GH
Ayahnas pernah gi tapi masa darjah 6
kiranya dah 22 tahun gak dia tak pernah jejak sana

Balik rumah terus surf tenet nak book bilik
Aduh rasa masa macam terhad je.
bilik dah full ..kalau yg kosong mahal 500++ buat apa ye
Ayahnas kata kita gi je..tak tido pun takpe..
Ibuayu bukan apa takut ayahnas letih kita ni boleh gak tido
driver tentu kepenatan
"
"

So kata putus kami akan pergi esok pagi
Kemas barang sikit
Pack siap2 senang esok bila bgn tido
Lepas tu terus search blog member2 yang dah pernah smpi kat GH
lepas tu jenuh decide nak outdoor ke indoor
tengok harga tiketnya...
Akhirnya kami ambil outdoor sebab takut tak larat ke indoor
"
"

Bayangkan dari tak tahu langsung tentang GH rasa macam byk ilmu bila dah surf tenet
kalau belajar mesti dpt A

So pagi tu pkl 6.00 pg dah mula bersiap..
Pkl 6.40 kami dah gerak
Plan bekpes kat Petronas Seremban
Memang dah aim nak makan Nasi Lemaknya yg sedap
"
"


Lepas tu dr Sg besi lebih kurang 2km masuk simpang kiri (tulis Cheras)
kiranya ikut MRR2 terus je...
Senang sangat jalanya....
(Thanks tu Long)
Lalu Hulu Klang,Gombak terus masuk Highway
Sampai GH pkl 10.00 gak
"
"

Mula2 terpingga2 mana nak parking ni
Rupanya kat sini parking free
lepas tu cari mana nak tuju
Macam pelancong betullah asyik cari papan tanda je
"
"

Akhirnya sampai gak kat pintu masuk tu

"
"
ni game pertama yang kami naik ...
rasanya masa gi kat SINI lagi best
teringat masa gi DUNIA FANTASI
kat sana naik pusing2 ni siap ada lagu kat sini sunyi je
"


Nasib kami baik bila plan nak balik je terus hujan mencurah2
so layan pic ye

"
"
naik monorail
"
"
"
'
jakun jap monorail masuk dalam plaza
"
"
"
"
tempat wajib bergambar kot
feel kat LONDON
"
"
"
rehat jap lepas tu
fauzan sibuk naik main token tu..mahal lak tu
"
"
aktiviti terakhir makan...harganya memang mahal dari kat bawah
tak pernah teringin makan bubur tapi sebab suasana sejuk memang nak makan panas2
gambar kat tepi tu ayahnas sedang pancut air sebab tayar dah bau hangit
brek kot
risau gak masa berbau tu..
masa pancut air tu berasap tayar
"
"

kesimpulannya : kalau anak2 dah besar tentu lagi seronok gi
tapi selagi masa dapat dihabiskan bersama keluarga tentunya menjadi kenangan terindah

Thursday, July 8, 2010

Dah boleh harap anak ibu





Terasa juga sekarang ni fauzan dah semakin besar
Selain dari besar fizikalnya
"
"
banyak kerja yang boleh diharapkan..
"
"
Pinggan makan dah basuh sendiri
"
Dah boleh harap buang sampah kat luar
"
"
baju kat ampaian dah pandai angkat
"
"
Malam dah pandai mandikan adik..
"
"
Yang terkini dah pandai bancuh susu adik..
So makin senanglah ibuayu ..
dah berkira2 nak tambahkan adik baru untuk fauzan and faiz
"
sekejap je dah besar....ye abang long