CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

klik..klik

Followers

Wednesday, June 30, 2010

LuPa atau Tak InGat

Puas juga ku tunggu
Hingga kini tiada apa-apa
Biarlah malas untuk bersuara
Mungkin tiada makna baginya
Janganlah mengharapkan sesuatu
Akan menjadi milik kita

Faiz semakin kreatif

Semakin besar semakin kreatif faiz ni
jumpa je pen atau pensel tau je dia nak melahirkan idea
tapi tu namanya seni
Seni yang tak perlu diajar..
"
" dia conteng lantai
"
"
"
"
"
" nasib baik pakai pensel
abg long tolong padamkan
"
"

hari yang lain lak dia dapat pen
tak conteng lantai
dia boleh conteng lak kat sini
"
"
"
"
"
"
"
"
kaki dia sendiri..
susah gak nak hilangkan..
sabar jelah
sekarang ni kalau faiz nak tulis
cepat2 bg kertas
kalau tak mana lagi dia nak berkreatif...

Monday, June 28, 2010

Ganti Puasa

Untuk sesiapa yg berhutang puasa kenalah ganti ye
Sebab ramadhan bakal menjelma
Biasalah dah nak dekat baru sibuk nak gantikan

So menu buka puasa ibuayu petang ni ialah
"
"
sambal petai
"
"
sayur
"
"
sup ayam
'
' kalau ada sup mesti ada
sambal kicap"
"
"
"
yang ni kak enon bagi
"
tapi tak tahu namanya..
bubur nasi 2 wrn
'
" untuk yg hendak berbuka
Selamat Berbuka

Saturday, June 26, 2010

Netbook baru


Sudah puas menunggu tiba juga netbook yang ditunggu.
Ingat tak kes telefon tu(klik sini)
Inilah hasil kesabaran ibuayu
Ejen tu kata nak datang lepas sekolah
tapi pkl 1.00 dah sampai MT ..
so suruh diaorg hantar kat sekolah je lah...
"
"
ingat dapat warna lain..tapi warna hitam gak
fauzan dah berbunyi..
ni jan punya ye ibu
"
"

Makan Malam


Ni cerita dah agak basi
Kami dijemput ke jamuan makan malam di Restoran Seri Melayu Kl
(ada org belanja makan)
Datang dan balik pada hari yang sama
"
"
Kira ni first time dtg sini
Kiranya memang tak tahu tempat ni kat mana
nak jadi cerita dalam nak tuju jalan yg sebenar kami dah tersalah masuk..
bila dah tersalah masuk tu mulalah menjajau mencari jalan...
nasib baik GPS ada..kami redah je ikut apa yg diarah..
Nak jadi cerita bateri hp lak kong
So lagi sekali redah jelah janji jumpa KLCC
"
"
Akhirnya sampai juga walau penuh dengan kesesatan
Ni yg malas mai KL
asyik sesat je....
Makanan kat sini kira oklah...
Ada persembahan...
"
"
So layan jelah gmbr ni
"
"
atuk mail dan tuk bak bersama Datuk J
"
"
"
nek kiah and tuk mak
"
"
"
ni je 3 bujangnya
"
"
"
pose..jgn tak pose
"

Monday, June 21, 2010

Barang kepErluAn Masa Gi HoLIDay

Dulu masa baru berkahwin
kalau gi bercuti mesti bawa satu beg and beg ni
"
"
ni beg isi barang make-up
"
"

Tapi bila ada anak kecil barang ni satu keperluan
"
"
beg isi termos,dan susu

"
"
Bila anak dah bujang yang ni pulak dia nak angkut sama
"
"

PS2...
"
"

Sekarang ni bila ada wireless free yang ni pulak tak pernah lupa
"
"

jadi bayangkanlah setiap kali nak bercuti
kemas barang masuk beg
Balik bercuti
kemas barang masuk almari..
Tu belum snap gmbr baju kotor lagi..

Penang Part 2

Pagi tu lepas breakfast terus lepak kat bilik..
Cian juga dgn fauzan dia nak mandi pool
tapi si faiz tu tak nak lak
so abg long temankan adik mandi kat sini dulu
lepas tu ayahnas yg temankan fauzan
"
"

"
""
"
pandangan dari hotel royale
"
"
"

Lepas check out terus gi Bukit Mertajam stay kat summit hotel
"
"

Ayahnas lepas tu terus gi Stadium Batu Kawan
Kitaorang semua malas nak ikut(semua nak tido)
Plan dgn fauzan ptg tu kita gi shopping
Seronok sgt bawh hotel tu ada shopping and terminal bas
Belilah apa yg patut and beli KFC utk alas perut
Tapi bila malam faiz lak tidor awal terus tak jadi makan luar..
makanlah apa ada sambil layan cerekarama

Pagi tu breakfast sepuas hati
cover tak makan malam
pkl 12 check out terus balik ke MT
Jalan tak jem sangat
Cuma masa berhenti kat Tapah rasanya padat sangat
Pkl 7.00 lebih selamat sampai..
"
"
"

"
"kiranya percutian yg seronok
walaupun penat tapi bila bersama keluarga kita rasa happy kan...
Semoga dimurahkan rezeki teringin lak nak terbang ke sabah dan sarawak
tak tahulah bilalah ada kemampuan dari segi wang dan masa...

Saturday, June 19, 2010

Padang Kota & Nasi Kandar

Tak pernah makan pasembor
Memang dah niat nak makan kat padang kota seblm mai penang
So ptg tu gi layan perut
"
"

"
"
sotong bakar


"
"
sotong kangkung

"
"
me udang
"
"
pasembor.
boleh tahanlah ada ketam, udang....
"


sebelum balik gi kat area usm
gi bungkus nasi kandar kat kedai shariff
ibuayu ni kalau kedai mamak ada kureng sikit
lagi2 kalau mamak 24 jm tu ..aduh ngak tahan
"
"
"beli sebungkus je
tapi macam2 ada
yg berselera ni le budak tengah nak gemukkan badan
"
"
"

Friday, June 18, 2010

Penang Part 1 & KariPaP GeRgASi

kalau ikutkan cuti kali ni kali ni kami tak plan nak kemana2 .
Lepas ayahnas blk trenganu budak2 dia masih ada latihan pusat
and sabtu (19/6) ada games di Penang
Entah macamana ibuayu kata bang nak ikut..
Terus ayahnas setuju..
(wah seronoklah..dpt gak bercuti)

kami bertolak jam
2 pagi hr jumaat...
Seronok jln pagi2 ni...
(siap bawa bekal nasi sambal udang..keh3)
"
"
Pkl 6.00 dah smpi kat R& R bukit merah
Solat and bekpes disini
Tak seleralah nak minum pagi2 buta ni...
tapi layan gak
"
"


baju msia bang long
(kata sokong england)
"
"
Kami duk 3 hari 2 mlm disini
hari pertama kami duk di pulau...(Hotel Royal )
So sebelum gi pulau kami servey dulu stadium batu kawan
and di Bukit Mertajam (Hotel Summit..utk hr ke2)
nasib baik ada ni
dialah banyak membantu kami
"
"
"
"
lepas tu kat petronas BM kami berehat jap
"
"
Ayahnas gi beli
nasi lemak udang
(sedap gak)
"
"
dan
KARIPAP GERGASI
rm 1.00 je..
Rasanya pun sedap
masa ni panas2 lagi
Faiz sibuk nak pegang..
"
"
Sebelum check -in
coz kami smpi awal lagi
ayahnas bw kami round USM
wah kenangan lama
w/pn seminggu je kat sini
tapi indahnya tetap terasa
ayahnas lagilah 4 tahun bljr kat sini
banyak kenanganya
lagi2 bab makanan kat sini memang murah2
kalau org luar pun boleh singgah makan
kat sini
"
"
"
lepas tu kami gi jalan2 kat Batu Feringghi..
Tak turun pun round dgn kereta je...
lepas tu br check in....
bila smpi bilaik aktvt wajib
ambil gmbr
"
lps tu bila ambg long main psp
faiz asyik kacau bukakkan dia
upin ipin..tu yg mengadap betul2...

Tuesday, June 15, 2010

Faiz dan Upin Ipin

Faiz sekarang ni makin minat betul dengan cerita upin ipin..
tengok cerita sampai melopong mulut..
Selamba je..
kalau cerita tu nak mula ..dia yg dulu cakap hai..
"
"
(abaikan muka faiz yg comot ye..br lepas mkn me)
"
"



masa ayahnas gi terengganu ayahnas rembat gak sehelai tshirt utk faiz
Selalu kalau nak pakai baju lari2
tapi bila cakap bj upin ipin duduk baik je
faiz cakap pin..pin..
"
'

utk ibuayu pun ada gak baju
bukan kain sutera ye..
(siap pesan dgn ayahnas jgn beli apa2)
baju kelawar
suka sangat