CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

klik..klik

Followers

Sunday, July 19, 2009

Seribu satu cerita

Khidmat Bantu
Sepanjang minggu lepas ibuayu berada di SK Teluk Berembang untuk Khidmat Bantu PSS. Dari pkl 8.00 hingga 5.00.Seronok jugak dapat tengok sekolah lain..Yang penting dapat jumpa idola (Rusiah ) and Yati (Zhulian).Majlis penutupan dirasmikan oleh cikgu Harun (GB lama ibuayu) . Bilalah masa khidmat bantu ni nak buat kat sekolah ibuayu lak



Faiz Demam
Aduh teruji betul rasanya ibuayu.Faiz bila siang dedau je tapi bila malam je suhu badan dia kuat.Bergilir-gilir ibuayu and ayahnas menjaga si faiz ni.Dari hari Rabu sampai Jumaat demam dia masih macam tu.Sekali lagi ibuayu bawa gi klinik and doktor kata tanda nak demam campak and jika hari ke 4 bukan campak maka ibuayu kena bawa faiz gi hospital lak...aduss..Hari Ahad pagi maka terpancarlah segala campak keluar di muka faiz.sehingga entri ni di tulis campak faiz sudih semakin susut..dengan izin Allah dan usaha minum air kelapa and tidur daun bambu.



XPDC berbasikal

Pada mulanya berat juga hati ibuayu nak galakkan budak pengakap gi XPDC ni..yelah bimbang keselamatan diaorang...Setelah diwar-warkan seramai 13 org murid sekolah ibuayu menyertai XPDC ini termasuk 5 sekolah lain anggaran 80 orang murid semuanya.Bermalam di SK Pengkalan Balak and pagi Sabtu itu dilepaskan jam 9.00 pagi.Fauzan turut menyertai XPDC ini. Malam kedua lak berkhemah di Hutan Lipur Pasir Panjang .Bayangkan sejauh 54km(pergi balik) mereka berbasikal dan ibuayu mengikut konvoi ini..seronok rasanya.


Fauzan and Izzat

Selesai ber XPDC



ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more

Thursday, July 16, 2009

Kenduri kawin

Ahad lalu ibuayu gi Batu Pahat area Peserai ada majlis perkahwinan kenalan nenek kiah.Masuk je lorong tu terperanjat tengok ada banyak banting pengantin dan bendera johor...Bila lalu ke khemah rumah pengantin macam-macam ada untuk tetamu.

Gerai 1:Air milo,nescafe,and teh tarik

Gerai 2: Me goreng,Be hoon and Kuew tiaw

Gerai 3 : Kuih muih...tak terkira banyaknya,bubur,dadih...

Gerai 4: nasi Beriyani....

ada kuda kepang and Barongan...
Dahsyat sungguh...tapi gambar tak dapat ambil kamera tertinggal kat kereta .Ni adalah gambar semasa perjalanan balik ke Melaka

Tak diam seminit ....


Abang long kena gigit


Ustaz Fauzan

Monday, July 13, 2009

Benarkah ini realitinya



Walaupun ini bukan isu terkini...ibuayu takut sebenarnya bagaimana anak didik di masa akan datang?

Seorang guru takkan pukul,rotan tanpa sebarang sebab...tapi disebabkan kemestian dimasa kini anak didik jangan dijentik kalau tidak ke mahkamah jawabnya....

Harap rakan-rakan beri pendapat bagaimana caranya mengatasi masalah murid yang bermasalah di dalam kelas. Ibuayu selalu cakap kat anak didik biar tak berapa pandai jangan kita buat perangai...

Friday, July 10, 2009

Akhirnya....

Akhirnya yang dinanti telah tiba...




Berdebar-debar hati ibuayu ketika membukanya





Bukan hadiah bukan bungkusan apa2







Tapi keputusan KDP 14m PraSarjana OUM.
Alhamdulilah... Ibuayu berjaya...
Terima kasih untuk lelaki-lelaki kesayangan ibuayu...iaitu ayahnas,Fauzan and Faiz
terima kasih kerana memberi kerjasama yang baik sepanjang 3 bulan ibuayu belajar..tak sia-sia ibuayu tido sambil peluk buku diruang tamu sendirian..Abang ..ibuayu ada 4 tahun lagi ye..

Terima kasih juga untuk my idola ..rusiah..keh3...ekin and 5 lelaki..zam,nasa,fauzi,amin n isha....,rakan-rakan sekelas OUM 1...terima kasih banyak2 perjuangan kita baru bermula 4 tahun dari sekarang baru boleh mengecapi kemanisannya.

Tuesday, July 7, 2009

10 Tahun Yang lalu


Apa istimewa gambar si faiz ni....
Bukan pada senyumannya...
Tapi pada baju melayu yang pertama kali dipakai oleh si Faiz ni adalah baju abang longnya.Sudah 10 tahun baju tu tak terusik...hari ni baru ia muncul kembali.

Saturday, July 4, 2009

Tolong

Kenapa ye gambar ni tak boleh letak kat sidebar....Tolong saya budak baru belajar


Wednesday, July 1, 2009

Transformers

Berjaya juga ibuayu ,ayahnas and fauzan tengok transformers.Walaupun dapat tempat duduk baris ke 2 di depan pun bolehlah.....Nasib baik nek kiah nak jaga faiz so malam Ahad tu dapatlah tengok jam 11.45 mlm.Memang best.................