CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

klik..klik

Followers

Monday, March 30, 2009

Keluargaku


My Family from WiddlyTinks.com

Sunday, March 29, 2009

Dugaan

Macam-macam dugaan yang ibuayu terima sepenjang belajar ni:
1. iBUAYU asyik demam n selsema(macamana nak belajar)
2.Faiz berak-berak n nak berkepit je
3.Fauzan dapat keputusan ujian yang sungguh cemerlang!!
4.Ayahnas masih lagi YB n tak pernah menang.(sorry abg ibu selalu kata sebelum game "Ayah, kalah dah pasti menang belum tentu lagi")rupanya ayahnas marah sebab tak bg semangat. Sabtu 28 Mac pertama kali team ayahnas SERI.(ITUPUN IBUAYU DAH TUKAR AYAT SEBELUM GAME"GOOD LUCK")


Romantic Snow Globes by WiddlyTinks.com

Saturday, March 14, 2009

Permata Hatiku


click to create your own

Friday, March 13, 2009

Pouch sling


Ibuayu ada satu stroller yang boleh tahan harganya(kakak bagi) tapi x portable nak bawa dalam kereta (kereta ibuayu kecil je)Jadi bila tengok kak ija dokong anaknya guna pouch sling teringin lak nak beli.Akhirnya yang diidam jadi kenyataan bila kat blog kak shada( saahirsi.blogspot.com ) ada jual pouch sling. masa posmen datang tak sabar2 nak buka and yang seronoknya dapt keychain yang cantik...So la ni walaupun ayahnas jadi YB ibu ayu tetap boleh kemana2 bawa Faiz.

Monday, March 9, 2009

Udang galah 2


Aduh..tak sabar nak goreng pun sedap...bila ayahnas balik ibuayu pun dengan pantas mencapai udang utk dibersihkan dan dimasak

Makanan Pertama



Genap Faiz 6 bulan ibuayu nak bagi faiz makan.teruja rasanya..Pertamanya ibuayu cuba bagi biskut dahulu...Sdeihnya faiz tu macam tak suka je..Makan biskut macam makan ubat...Ibuayu tak putus asa

Saturday, March 7, 2009

Fauzan

Friday, March 6, 2009

Udang galah

5hb Feb ayahnas gi Sabah Ayahnas YB.....(yang busy...keh3) bawa team akademik bwh 17 Melaka.tinggallah kami 3 beranak.Biasalah sayangkan isteri tinggal2kn.Ibuayu ni kuat makan udang..Nenek Kiah kata kolestrol tinggi.(nak buat mcmana dah suka)Ibuayu tak pesan apa2 kat ayahnas cuma pesan satu kalau dapat beli udang galah beli banyak2...ayahnas senyum je...harap2 balik nanti jgn lurus pula ayahnas bawa udang galah je.....

Breastfeeding


Semasa alia dalam kandungan ibuayu berazam nak bg bf sepenuhnya ...tapi apakan daya ketika itu ibuayu tiada kekuatan melakukannya. Bila ibuayu mengandungkan faiz sekali lagi ibuayu berazam nak bf sepenuhnya. Setelah 7 hari berlalu akhirnya dengan lelehan airmata ibuayu menyuapkan susu lembu kepadanya. Terasa sayu apabila hak anak tidak ku bagi kepadanya.Kini apabila membaca blog ibu-ibu yg memberi BF kepada anaknya ibuayu berkongsi gembira tetapi sedikit cemburu. Bila mengandung lagi ibuayu akan cuba sekali lagi.................

Thursday, March 5, 2009

STRESS

Dari semalam ibuayu rasa tak sedap badan.bangun pagi tadi sah kena tonsil lagi....Nak minum air pun rasa perit semacam. masih bertahan sampai malam.Bila rasa stress sangat ajak ayahnas gi klinik.Dapat antibiotik alhamdulilah baru rasa lega..Taklah stress esok nak gi kuliah.(mahasistua)